NATUURLIJKE GEDRAGSBEGELEIDING

Loop je tegen bepaald gedrag aan van je hond en heb je even wat extra hulp nodig om weer verder te kunnen? Lavier's Gedragsbegeleiding op maat kan daarbij de helpende hand bieden. Ongewenst gedrag is niet fijn voor zowel jouw en je omgeving, maar in veel gevallen ook niet voor je hond! Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

* Agressief gedrag, zoals blaffen, grommen tot bijten. Dit kan naar zowel mens als dier of bv verkeer zijn. 

* Angstig gedrag, wat kan voorkomen in een bepaalde situatie, maar ook zulke heftige vormen aan kan nemen dat de hond    soms niet eens meer naar buiten durft 

* Onzindelijkheid bij volwassen en oudere honden kan meerdere oorzaken hebben en hoeft niet altijd medisch te zijn

* Oudere honden kunnen ook ineens ander gedrag gaan vertonen door bv strammere ledematen, zichts- en gehoor verlies,    maar ook dementie komt voor, waardoor de hond bijvoorbeeld verlatingsangst kan ontwikkelen.

* Niet alleen kunnen zijn. Zeker door de corona is dit voor veel honden nog moeilijker geworden.

* En ander ongewenst gedrag, zoals overmatig trekken aan de lijn, opspringen, eten van vreemde voorwerpen of (eigen)      ontlasting etc. 

     

    Mariska komt hiervoor graag langs om samen te kijken waar dit gedrag vandaan komt en hoe dit het beste te begeleiden. Het is belangrijk om de hond in zijn eigen omgeving te observeren om zo alle omgevingsfactoren mee te nemen.

    Na haar studie tot Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut aan de Silverlinde is ze 2019 begonnen met de opleiding tot Gedragstherapeute voor honden aan de Annorlunda campus. In de zomer van 2022 hoopt zij haar studie volledig te hebben afgerond tot Gedragstherapeut en kan zij beide studies met elkaar gaan verbinden tot een omvattende en unieke aanpak. 

    Voor alle mogelijkheden klik hier: Tarieven. Bij interesse kun je contact met ons opnemen via het Contact formulier