NATUURLIJKE GEDRAGSBEGELEIDING

Mariska is na haar studie tot Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut aan de Silverlinde in 2019 begonnen met de opleiding tot Gedragstherapeute voor honden aan de Annorlunda campus. In de zomer van 2022 hoopt zij haar studie volledig te hebben afgerond tot Gedragstherapeut en kan zij beide studies met elkaar gaan verbinden tot een omvattende en unieke aanpak, waarbij zij niet alleen kijkt naar het gedrag, maar ook kijkt naar de totaliteit van het individu en waar dit gedrag uit voort komt. Voor ondersteuning en het zoeken naar de juiste balans werkt zij met natuurlijke middelen uit de Fytotherapie, Aromatherapie en met Bach bloesem remedies. 

Het is belangrijk om de hond in zijn eigen omgeving te observeren om zo alle omgevingsfactoren mee te nemen. Daarom komt zij bij je thuis voor een consult om niet alleen het gedrag in kaart te brengen, maar je hond ook te zien, voelen en jullie interactie samen mee te maken.

Waarom Gedragstherapie?

Ongewenst gedrag is niet fijn voor zowel jouw en je omgeving, maar in veel gevallen ook niet voor je hond! Je kan Mariska bijvoorbeeld contacten over:

* Agressief gedrag, zoals blaffen, grommen tot bijten. Dit kan naar zowel mens als dier of bv verkeer zijn. 

* Angstig gedrag, wat kan voorkomen in een bepaalde situatie, maar ook zulke heftige vormen aan kan nemen dat de hond    soms niet eens meer naar buiten durft 

* Onzindelijkheid bij volwassen en oudere honden kan meerdere oorzaken hebben en hoeft niet altijd medisch te zijn

* Oudere honden kunnen ook ineens ander gedrag gaan vertonen door bv strammere ledematen, zichts- en gehoor verlies,    maar ook dementie komt voor, waardoor de hond bijvoorbeeld verlatingsangst kan ontwikkelen.

* Niet alleen kunnen zijn. Zeker door de corona is dit voor veel honden nog moeilijker geworden.

* En ander ongewenst gedrag, zoals overmatig trekken aan de lijn, opspringen, eten van vreemde voorwerpen of (eigen)      ontlasting etc. 

 

Voor alle mogelijkheden klik hier: Tarieven. Bij interesse kun je contact met ons opnemen via het Contact formulier