WERKWIJZE

Voor zowel de Uitlaatservice als Dierverzorging komen we graag eerst langs voor een kennismakingsgesprek van max 45 minuten. Zo kunnen we de wensen bespreken en kunnen wij al kort observeren hoe het gedrag van je hond of kat is. Na de kennismaking kunnen gemaakte afspraken in een overeenkomst worden opgesteld en bevestigd worden.

Wij vinden het belangrijk dat honden en katten worden behandeld, zoals we ieder levend wezen behandelen, namelijk met respect en liefde. Dit betekent onder andere dat wij niet werken met slipkettingen of andere hulpmiddelen die ervoor dienen het dier te laten schrikken of pijn te doen.

Bij honden met agressie gebruiken we een extra verstevigde halsband of tuig, voor extra veiligheid voor de hond en onszelf.

Voor de uitlaat werken we met tijdsloten:

* Een ochtendwandeling: Tussen 09:30 en 12:00 uur

* Een middagwandeling. Tussen 12:00 en 14:30 uur

* Een namiddagwandeling. Tussen 14:30 en 17:00 uur

 

Indien wij zien dat een kat in de verzorging stress ondervindt van het alleen zijn kunnen wij overleg natuurlijke middelen inzetten om de stress te reduceren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trappelzakjes gevuld met catnip of valeriaan, maar ook een compositum of een Bach Rescue remedie kan soms uitkomst bieden.

Ook konijnen en knaagdieren zijn gevoelig voor stress en hebben daarnaast een heel gevoelig spijsverteringsstelsel. Wij zijn dus extra waakzaam dat er dagelijks gegeten wordt, omdat 24 uur niet eten al kan leiden tot overlijden. Ook hier kunnen we middelen voor stress reductie gebruiken, zoals diverse kruiden en hebben we dwangvoer in huis voor noodsituaties.

 

Is je dier ziek of zijn er bijzonderheden? Laat het ons weten, zodat wij ons schema hierop kunnen aanpassen en ook maatregelen kunnen nemen ten aanzien van de veiligheid voor de andere dieren die we die dag verzorgen. En mochten wij zelf iets opmerken laten wij dit uiteraard gelijk weten!

Zieke katten zijn ook welkom. Met ons hele team hebben wij een cursus gevolgd die specifiek is gericht op het herkennen van pijn bij katten, EHBO toepassen, vastpak technieken en diabetes prikken. Voorwaarde hierbij wel is dat de kat het prikken niet vervelend vindt. Wij als verzorgster hebben namelijk een andere rol als de eigenaar en de ervaring heeft geleerd dat waar een kat het maar net toestaat dat je hem zelf prikt het voor ons een bijna onmogelijke opgave wordt wat voor alle partijen veel stress oplevert. Daarom adviseren wij sowieso bij diabetes dieren dagelijks een nieuwe naald te gebruiken, zodat de kans op pijnassociatie zo laag mogelijk ligt.

 

Voor elke service geldt dat wij regelmatig een update sturen hoe het gaat en wat we hebben beleefd samen!